Wat is kaleien?

Kaleien is eigenlijk een rustieke schildertechniek die al eeuwen wordt toegepast. Het bestaat uit een laagje op de muur, wat dunner is dan stucwerk maar dikker dan schilderwerk. Op de muur wordt met een kaleiborstel een hydraulische kalk aangebracht die vermengd is met rivierzand. Zo ontstaat een net afgewerkte gevel.

Ontdek de mogelijkheden

Fijne en grove kaleimortel

Kaleimortel is er in verschillende soorten en kleuren. Fijne kaleimortel (vermengd met fijn zand) geeft een wat fijner effect. Grove kaleimortel (vermengd met grof zand) wordt toegepast voor een ruwer effect. Met dit kaleisel blijft de structuur van het metselwerk zichtbaar. Soms wordt er om een oude look te creëren nog een extra kalkverf aangebracht na het kaleien.

Lange levensduur

Een kalei is zeer dampdoorlatend en heeft daardoor een zeer hoge levensduur. Het kaleien van een gevel wordt vaak gebruikt om oude historische monumenten te restaureren. Maar het kan ook prima in nieuwbouw worden toegepast voor een net afgewerkt resultaat.

Vraag direct een offerte aan

Al meer dan 50 jaar ervaring!

Al meer dan 50 jaar kunt u rekenen op de vakkundige oplossingen van Buijs Project. De hoogste kwaliteit staat altijd centraal. Of het nu gaat om de renovatie van uw woning, bedrijfspand of zelfs een monument. Bij Buijs Project B.V. bent u aan het juiste adres.

Wilt u meer informatie?
Vraag een offerte aan.

Persoonlijk advies? Bel ons op +31 (0)164 66 3 70
Offerte aanvragen